Moni mieltää alennusmyyntikausiksi vain joulun ja juhannuksen jälkeiset ajankohdat, mutta todellisuudessa tarjoushintaisia löytöjä voi tehdä pitkin vuotta. Toki juuri nyt vietetään aleostosten todellista kulta-aikaa. Poimi Lainaston shoppailukalenterista vinkit joka kuukaudelle!

Tammikuu

Mitä tahansa etsitkin

Tammikuussa vietetään perinteisesti kaikkien aikojen kulutusjuhlaa, kun miltei jokainen toimija alentaa tuotteidensa hintaa. Kauppojen hyllyt pursuavat tällöin muun muassa vaatteita, asusteita, suklaata ja joulukoristeita, lahjapapereita ja muita paketointitarvikkeita, elektroniikkaa, videopelejä ja kodinsisustusta alennettuun hintaan.

Tyypillisesti parhaat alennustuotteet myydään ensimmäisenä loppuun. Jos mielit saada itsellesi tietyn tuotteen tarjoushintaan, se kannattaa ostaa aivan alennusmyyntien alussa. Pidä samalla mielessä, että alennusprosentit kohoavat tyypillisesti kuun edetessä.

Matkamessut järjestetään tammikuussa ja voit saada niiden ansiosta matkoja hyvinkin halvalla eri puolille maailmaa.

Helmikuu

Sporttituotteita ja hemmottelua

Moni lomailee helmikuussa ja ehtii ostoksille vaikkapa keskellä päivää. Tässä kuussa tarjouksessa on tyypillisesti muun muassa viime vuoden polkupyörämalleja sekä muita tuotteita ja tarvikkeita urheilemiseen. Voit saada esimerkiksi lenkkareita huomattavan huokeasti, sillä kauppiaat pyrkivät tekemään tilaa tulevan kauden väreille ja kuoseille.

Moni myymälä ottaa kaiken hyödyn irti ystävänpäivän ympärillä pyörivästä hypestä. Tarjolla on muun muassa koruja, alusvaatteita ja hemmotteluhoitoja alennettuun hintaan.

Maaliskuu

Talven vaatteita ja urheiluvarusteita

Maaliskuussa katseet suunnataan jo tulevaa kesää kohti. Kauppiaat pyrkivät määrätietoisesti karsimaan varastostaan talvivaatteita ja talvilajeihin sopivista urheiluvarusteista, joten saat niitä maaliskuussa huomattavasti edullisemmin kuin muulloin.

Maalikuu on myös mainio kuukausi varata tulevan kesän lomamatkat. Mitä lähemmäksi loma-aikaa mennään, sitä kalliimmaksi kohteet usein muuttuvat.

Maaliskuussa monet kauppakeskukset järjestävät omia alennusmyyntikampanjoitaan, joissa voit tehdä monipuolisia löytöjä koko perheelle.

Huhtikuu

Hullusti löytöjä ja talvisia tarvikkeita

Huhtikuussa talvivaatteiden ja -urheilutarvikkeiden alennukset suorastaan riistäytyvät käsistä, sillä kesätavarat tarvitsevat kaupoista tilaa. Kevät onkin oivallista aikaa muun muassa oman suksivaraston uusimiseen – sillä oletuksella, että niitä on vielä saatavilla.

Stockmannin Hullut Päivät -tarjouskampanja pyörähtää perinteisesti käyntiin huhtikuussa ja valtaa katukuvat ostoskasseineen. Selaa etukuvastoa, seuraa ilmoittelua ja piipahda tutustumassa tarjouksiin verkkosivuilla – näistä tarjouskarkeloista voit tehdä onnistuneita löytöjä koko perheelle.

Toukokuu

Lahjoja ja kodinsisustusta

Toukokuun alkupuoliskolla voi olla vaikeaa löytää alennusmyyntejä, sillä kesän juhlakausi on pyörähtänyt käyntiin. Koska niin moni metsästää sitä ihaninta ja ilahduttavinta lahjaa valmistuneelle tai hääparille, myös hinnat pidetään tyypillisesti ennallaan. Jos kuitenkin maltat loppukuuhun, voit saada lahjatuotteita sekä juhlatarvikkeita edullisesti. Esimerkiksi juhlavaatteiden hinnat saattavat laskea kuun loppupuoliskolla.

Moni havahtuu toukokuussa siihen, että koti kaipaisi pientä päivitystä. Kiertelemällä voit löytää alennettuja kodinsisustustuotteita tai ainakin hyödyntää kimppa-alennukset isoimmissa ostoksissa – esimerkiksi ruokaryhmän tuolien ostaja saattaa saada osan tuoleista kaupan päälle.

Kesäkuu

Monipuolisesti ihan kaikkea

Viimeistään juhannuksena pyörähtävät jälleen käyntiin todelliset hintakarkelot – osa kauppiaista aloittaa jo keskikesän juhlaa aikaisemmin. Tyypillisiä alennustuotteita kesäkuussa ovat muun muassa kesäsesongin vaatteet, kengät ja korut. Kiertele jälleen perusteellisesti myös urheiluosastoilla ja -kaupoissa, sillä kesäiset urheiluvarusteet myydään nyt huokeammin kuin keväällä.

Suosittelemme lämpimästi tutustumaan kesäkuussa kirjakauppojen valikoimiin. Moni niistä myy lomalukemiseksikin sopivaa tuotantoa edullisesti.

Heinäkuu

Kansainvälistä kauppaa ja pihatuotteita

Heinäkuun hellekeleillä voi heittäytyä vaikkapa riippumattoon kännykän tai läppärin kanssa. Siten pääset mukavasti kiinni kansainvälisiin alennusmyynteihin ja voit tehdä hyviä löytöjä maailmalta. Esimerkiksi kosmetiikkaa saa heinäkuussa halvemmalla kuin yleensä. Kannattaa tilata itseä kiinnostavien verkkokauppojen uutiskirjeet, sillä saat niistä tiedon alennusmyynneistä aina ensimmäisten joukossa. Toisinaan uutiskirjeen tilaajia hemmotellaan lisäalennuksiin oikeuttavilla koodeilla.

Entä kaipaavatko pihakalusteesi uudistamista tai sinä uutta grilliä? Niitäkin kannattaa metsästää heinäkuussa, sillä hätäisimmät ehtivät hankkimaan omansa normaalihintaisina jo touko- tai kesäkuussa.

Elokuu

Ensi kesää ajatellen

Elokuussa alkaa arki – moni palaa töihin, koulunpenkille tai päiväkotiin. Silloin saat kesäisiä tuotteita mukavan edullisesti. Vilkaise ainakin kauppojen uima-asujen hinnat, samoin kuin rantalelut ja pihauima-altaat. Ne säilyvät hyvinä myös tulevan vuoden kesään.

Kun elokuu lähenee loppuaan, alennetaan koulutarvikkeiden hintoja. Seuraa ilmoittelua ja poimi parhaat päältä.

Syyskuu

Elektroniikkaa joka makuun

Syyskuussa kauppiailla on kiire hyvästellä kesäsesongin viimeisimmätkin tuotteet, joten saat niitä nyt puoli-ilmaiseksi. Tässä vaiheessa harva tosin niistä enää innostuu – etenkin, kun syyskuu on alennettujen elektroniikkatuotteiden kulta-aikaa. Kiertele ainakin tietokone- ja kännykkäosastoilla, sillä sieltä voit ostaa mainioita aarteita arkeen.

Lokakuu

Matkasuunnitelmia

Lokakuu on siinä mielessä tylsä kuukausi, että silloin on harvemmin tiettyjä tuotteita alennuksessa. Kauppiaat muokkaavat hintoja lähinnä oman varastonsa mukaan, eivätkä niinkään vallitsevan ajankohdan. Lainasto suosittelee kuitenkin vierailemaan ainakin matkanjärjestäjien nettisivuilla, sillä esimerkiksi hiihtolomat kannattaa varata viimeistään nyt.

Marraskuu

Black Friday ja Cyber Monday

Maailmalla huippusuositut Black Friday ja Cyber Monday ovat vihdoin rantautuneet kunnolla myös Suomeen. Mukaan ovat lähteneet erityisesti monet elektroniikkakaupat sekä vaatekaupat. Suunnitelmallisimmat meistä ottavat marraskuussa työn alle joululahjojen määrätietoisen hankkimisen. Niin toimimalla välttyy paniikilta joulukuussa ja voi hyvillä mielin keskittyä joulunalusaikana vaikkapa glögin siemailuun.

Joulukuu

Alennuksia vasta aaton jälkeen

Joulu on kauppojen sesonkiaikaa ja kauppakeskusten ovet käyvät tiuhaan. Ennen aattoiltaa on miltei mahdotonta löytää mitään alennettuun hintaan. Jos siis mielit tehdä tarjoushintaisia ostoksia, kannattaa odotella jouluaaton yli tai ainakin aattoon asti. Osa jättää muun muassa viime hetken joululahjat aattoaamuna ostettaviksi, sillä silloin ne maksavat paljon vähemmän kuin vaikkapa muutamaa päivää aikaisemmin. Myös joulukoristeet ja -suklaat päätyvät alekoriin aattona tai jopa hieman sitä ennen.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa