Hollannissa sijaitseva eloisa kaupunki on myös syksyllä kaunis. Vinkeillämme pääset nauttimaan sen parhaista puolista: autamme mielellämme myös rahoituksen järjestämisessä.

Amsterdam on kiinnostava, persoonallinen ja hieman erilainen matkakohde. Monilla on kaupungista paljon mielikuvia, mutta jos ei ole käynyt paikan päällä, saattavat ne poiketa merkittävästi todellisuudesta. Kaupunkia voi perustellusti kuvailla kauniiksi, sillä se on täynnä upeita rakennuksia, kiinnostavia nähtävyyksiä sekä paikallisten suosimia kukkatoreja.

Vieraile paikallisten suosimilla toreilla ja markkinoilla. Tarjolla on uskomatonta kukkaloistoa huokeaan hintaan.

Tekemistä Amsterdamissa: ravintoloita ja uusia kokemuksia

Liikkuminen Amsterdamissa

Amsterdam on aloittelevallekin matkailijalle helppo kohde, sillä se on helposti hahmotettavissa myös kävellen. Vaikka kaupunki on iso, sijaitsevat monet kiinnostavat kohteet suhteellisen lähellä toisiaan. Erityisesti kauniina kevät- ja kesäpäivänä matkaa on mukavinta taittaa kävellen, toki julkinenkin liikenne palvelee monipuolisesti.

Lentokentältä pääsee keskustaan helposti julkisilla, mutta astetta mukavuudenhaluisemmat valitsevat etukäteen tilatun kyydin. Yksi hyväksi todetuista palveluntarjoajista on Conexxion Schiphol Hotel Shuttle. Liput varataan ja maksetaan etukäteen netistä. Kyyti lähtee aivan lentokentän uloskäynnin edestä olevalta laiturilta ja vie matkustajat valitulle hotellille.

Amsterdamin kaduilla liikkuessa saa olla tarkkana, ettei jää vauhdikkaasti etenevien polkupyöräilijöiden alle. Erityisesti pienten lasten kanssa liikkuvien tulee varoa, sillä polkupyöriä tuntuu jatkuvasti ilmestyvän kuin tyhjästä. Uskalikot ja seikkailunhaluiset voivat vuokrata itsekin fillarin: kaupungin saa haltuun erinomaisesti kaksipyöräisen selästä. Pyörävuokraamoja on kaikkialla, lisäksi osa hotelleista tarjoaa polkupyöriä vuokralle asiakkailleen.

Polkupyöräily on huippusuosittua tässä kuvankauniissa kaupungissa.

Amsterdamin ravintolat kutsuvat herkuttelemaan

Kaupungin ravintolatarjonta on muhkeaa ja syötävää löytyy takuuvarmasti joka makuun. Amsterdam tunnetaan erityisesti herkullisista vohveleistaan sekä ohukaisistaan, joista parhaimpia voi joutua jopa jonottamaan ravintolan ulkopuolella. Pancakes Amsterdam on yksi tällaisista paikoista: vaikka aukioloajat ovat pitkät, kertyy ravintolan ulkopuolelle jonoa pitkin päivää. Jonon jatkoksi kannattaa kuitenkin asettua, sillä ravintola tarjoaa kolmisenkymmentä maukasta vaihtoehtoa niin makeaa kuin suolaista syötävää havitteleville.

Isompaan nälkään kannattaa kokeilla Mount Everest Tandoori -ravintolaa. Tämä intialaisia ja nepalilaisia makunautintoja tarjoava ravintola sijaitsee hieman ydinkeskustan ulkopuolella, lyhyen ja maksuttoman lauttamatkan päässä. Lauttamatka on jo elämys itsekin, sillä se on paikallisten suosiossa ja vie seudulle, jossa tavallinen turisti ei välttämättä muuten huomaisi vierailla. Pöytä kannattaa varata etukäteen, sillä ravintolassa on aina hyvin täyttä. Ruokalistan kehutuimpiin annoksiin lukeutuu lammas eri muodoissaan, myös kana on erinomaista.

Kaupunkiin suurimpiin ravintolakeskittymiin lukeutuva alue sijaitsee Leidsepleinin lähellä. Vaihtoehtoja on niin runsaasti, että valintaa on jopa vaikeaa tehdä.

Kun haluat hengähtää hektisen kaupunkipäivän keskellä, tarjoaa Amsterdam siihenkin erinomaiset puitteet.

Syö kuin paikallinen: herkuttele kävellessäsi

Kenties paikallisilla on jatkuvasti kiire tai he eivät jostain muusta syystä malta aina pysähtyä syömään: siltä se ainakin turistin silmin näyttää. Liikuitpa suosituilla shoppailukaduilla, trendikkäillä hipster-seuduilla tai rauhallisemmilla alueilla, tulet näkemään ihmisiä, jotka syövät jotain kävellessään. Yleensä se on jokin pieni makea leivonnainen, jota nautitaan lautasliinan tai pahvilautasen päältä. Kahviloiden ovet käyvät tiuhaan, kun paikalliset piipahtavat hakemaan jotain maukasta kävelyevästä mukaansa.

Amsterdamin nähtävyydet: katso 10 parasta

Parasta Amsterdamissa on sen monipuolisuus. Kaupunki tarjoaa varmasti jokaiselle jotain. Tripadvisor listasi 10 parasta Amsterdamin nähtävyyttä: niitä ovat muun muassa Rijksmuseum, Anne Frankin talo, Van Gogh Museum, Jordaan sekä muun muassa ilmiömäisen kaunis Vondelpark.

Kohteet kannattaa valita matkaseuran mukaan. Esimerkiksi Body Worlds -museo on sivistävä, paikoitellen hieman jopa järkyttävä museo, jossa oppii paljon uutta ihmiskehosta. Se tarjoaa katsauksen ihmisen anatomiaan. Museo myy yhdistelmälippuja toisiin alueen nähtävyyksiin. Niitä kannattaa harkita, sillä yhdistelmälipun ostamalla voi säästää useamman euron verrattuna siihen, jos olisi ostanut liput erikseen.

Jos on kaunis ilma, vuokraa vene tai hyppää valmiille risteilylle. Saat kaupungista vielä paremman käsityksen kuin kävellen.

Monet Amsterdamin hotellit ovat korkeatasoisia ja kalliita

Se, mikä yllättää monet kaupungissa vierailevat, on hotellien korkea taso niin laadun kuin hinnan kantilta tarkasteltuna. Hintataso edustaa Euroopan korkeimpaa eikä helpotusta ole luvassa edes sesonkien ulkopuolella. Siksi majoitusta kannattaakin etsiä ajoissa ja jos oma budjetti ei siltikään riitä, voit hakea lisärahoitusta Lainastolta.

Kaupungin suurimpiin etuihin lukeutuu myös hotelleiden, hostellien ja muiden majoitusliikkeiden runsas valikoima. Sitä oikeaa yöpymispaikkaa etsiessä kannattaa perehtyä alueen rauhallisuuteen sekä selailla arvosteluja netistä. Korkeatasoista majoitusta arvostaville voimme lämpimästi suositella erinomaisesti palvelevaa INK Hotel Amsterdam MGallery By Sofitel -hotellia sekä DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station -hotellia, joista jälkimmäisen kattoterassi Sky Lounge Amsterdam on ehdottomasti myös vierailemisen arvoinen paikka niin päivällä kuin illalla. Myös suosittu Airbnb tarjoaa monia harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja myös budjettimatkailijalle.

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia