Isänpäivä on isien kunniaksi vietettävä juhlapäivä, jota vietetään joka vuosi marraskuun toisena sunnuntaina. Nyt vuonna 2015 isänpäivä osuu jo sunnuntaille 8.11. Se on siis niin aikaisin kuin se vain voi olla. Siksi isänpäivä voi yllättää ja pahimmassa tapauksessa jättää isän ilman lahjaa!

Isänpäivän perinteisiin kuuluvat niin lahjojen antaminen, hemmottelu, aamupalan tarjoileminen sänkyyn kuin lasten tekemät isänpäiväkortit. Luonnollisesti jokaiselle perheellä muotoutuu ajan myötä omat perinteensä.

Tiesitkö, että Suomessa isänpäivä on ollut liputuspäivä vuodesta 1987 lähtien?

Mitä isänpäivälahjaksi?

Me listasimme parhaat isänpäivän lahjaideat alle. Katso listamme ja löydä juuri sopiva lahja!

  • Aikaa ja rakkautta: Listamme ensimmäinen kohta on useimmille meistä itsestäänselvä. Se on kuitenkin ollut suomalaisten isien eniten toivoma lahja jo vuosikausia. Mene siis isäsi luo ja vietä hänen kanssaan aikaa – olipa se kotona, mökillä, ravintolassa tai kaupungilla. Hän varmasti arvostaa sitä!
  • Ravintolaillallinen: Jos oma isäsi ei kaipaa mitään fyysistä lahjaa, vie hänet maukkaalle illalliselle. Valitse ravintola hänen toiveidensa mukaisesti. Jotkut pitävät enemmän hienoista fine dining -illallisista, toiset ronskista ja rasvaisesta grilliruoasta. Tässäkin lahjassa on tärkeää, että olet itse läsnä ja vietät aikaa isäsi kanssa.
  • Pehmeät paketit: Kalsarit, villasukat, kaulahuivit ja pipot ovat olleet perinteisiä isänpäivälahjoja. Ne tietysti kelpaavat kenelle hyvänsä – mutta yritä etsiä näihinkin lahjaideoihin jokin persoonallinen lähestymiskulma. Onko isäsi jonkin tietyn bändin, brändin, TV-ohjelman tai urheiluseuran suuri fani? Ehkä ostat logolla varustetut villasukat tänä vuonna perinteisten yksiväristen sijaan?
  • Liput tapahtumaan: Edelliseen kohtaan liittyen hauska idea on myös ostaa isälle pääsyliput esimerkiksi urheilu- tai musiikkitapahtumaan – tai vaikka viihdyttävään näytelmään.
  • Lahjakortti hemmotteluun: Kaikki isät eivät sitä myönnä, mutta yleensä miehetkin nauttivat hemmottelusta. Varaa hänelle aika hierontaan tai anna hänelle kylpylälahjakortti. Tietysti lahjakortin voi osoittaa yhden henkilön sijaan useammalle, jolloin samalla tulee vietettyä aikaa valitun kumppanin tai kaverin kanssa.
  • Uusi kirja: Isänpäivän peruslahjoihin kuuluu usein myös syksyn uutuuskirja tai pari. Moni miesten suosikkikirjailija julkaisee uutuutensa juuri sopivasti marraskuun alussa.
  • Jotain itse tehtyä: Oletko kova askartelemaan? Kokeile valmistaa isällesi jotain mukavaa itse. Hauskoja ideoita ovat muun muassa taulut, valokuvapotretit, runot, itse tehdyt kortit sekä tietysti itse kutomasi asusteet.
  • Elämyslahja: Muutamat suomalaiset yritykset ovat erikoistuneet niin sanottuihin elämyslahjoihin – jotka voit tilata kätevästi netistä. Näihin lahjaideoihin sisältyy esimerkiksi laskuvarjohyppyjä, viinikursseja, karting-autoilua, lentokoneella lentelyä, sukeltamista ja Ferrarilla ajelua.

Jos mietit isänpäivälahjaa kuumeisesti, mutta et tiedä miten ostokset rahoittaisit, me autamme! Lisää isänpäivälahjavinkkejä löydät ”Muista isää – katso isänpäivävinkit joka kukkarolle” -artikkelistamme!

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa