Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

UUTTA SIVUSTOLLA - Lainaston uudistunut konsepti & tuotevalikoima!

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvaa kysyntää. Nyt haluamme esitellä teille täysin uuden Lainasto Ostosrahan. Lainasto Ostosraha korvaa perinteisen Pikavipin ja Limiittiluoton, jotka ovat poistuneet tuotevalikoimastamme. Lainasto Ostosrahaan on automaattisesti kytketty virtuaalinen luottokortti, jolla voit tehdä ostoksia suoraan verkossa.

Luet vanhaa artikkelia. Huomaathan, että Lainasto ei välttämättä tarjoa enää ao. tuotteita ilmoitetussa muodossa.

Tutustu uudistettuihin lainatuotteisiimme Lainaa-sivulla!


Lainastosta saat lainaa nopeasti moneen eri tarpeeseen. Pieni, muutaman satasen laina soveltuu arjen yllättävien menojen paikkaamiseen ja akuuttiin tarpeeseen, kun taas suurempi, esimerkiksi 2000 euron laina mahdollistaa vaikkapa remontin rahoituksen tai lomamatkan. Lainaston kautta saat lainaa heti tilille. Lainaa voit hakea kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä eli 24/7 ja rahat maksetaan tilillesi lainapalvelun aukioloaikoina klo 7-23.

Lainaston 2000 €:n tililuotto (limiittiluotto) tarjoaa joustavan tavan hallita raha-asioitasi omalta luottotililtäsi, ilman kiinteää vuosimaksua tai muita piilokuluja. Tililuotto ei vaadi vakuuksia tai takaajia. Rahan tarpeen yllättäessä sinun ei tarvitse hakea joka kerta erillistä pikalainaa, vaan voit nostaa lainaa omalta luottotililtäsi luottorajasi puitteissa sitä mukaan kun tarvitset rahaa. Lainapäätöksen saat heti ja voit nostaa lisää lainaa heti tilille verkossa tai tekstiviestillä.

Pikalainan avulla saat 100-400€ lainaa helposti käyttöösi, mukavalla 12 kuukauden maksuajalla. Pikalaina sopii sinulle, jos haluat lainata vain kertaluonteisesti etkä tarvitse jatkuvaa luottoa.

Lainaa ilman vakuuksia: mitä ovat vakuudet?

Siinä missä Lainaston joustolaina on jatkuva vakuudeton laina, vaativat monet muut vastaavanlaista kulutusluottoa tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt lainanhakijoilta kiinteitä vakuuksia. Vakuudellisten lainojen kohdalla luotonhakijan on tarjottava rahoitusyhtiölle kiinteä vakuus luottoaan vastaan. Vakuudella luotonantaja haluaa varmistua hakijan maksukyvystä ja vakuutena voidaan käyttää esimerkiksi lainanottajan asuntoa tai muuta arvo-omaisuutta. Toisena vaihtoehtona on usein tarjolla lainalle ulkopuolisen takaajan hankkiminen henkilövakuudeksi koko lainapääomalle.

Lainaston vakuudeton laina ei vaadi myöskään takaajia

Joustolaina tarjoaa lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Vastaavien vakuudellisten lainojen lisäksi osa kulutusluotoista vaatii hakijoilta takaajia. Lainan takaaja on henkilö, joka takauksellaan sitoutuu vastaamaan henkilövakuudella lainanhakijan velasta kokonaisuudessaan. Henkilövakuus velvoittaa takaajan sitoutumaan lainaajan velkaan koko varallisuudellaan.

Alustava lainapäätös reaaliajassa

Lainahakemuksen täytettyäsi saat alustavan lainapäätöksen heti verkkopalvelussamme. Lopullinen lainapäätös valmistuu yleensä muutaman minuutin sisällä lainahakemuksen jättämisestä ja se lähetetään hakijalle tekstiviestillä. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen laina maksetaan heti hakijan tilille. Rahojen saaminen päiväsaikaan on nopeampaa, sillä lain mukaan luotonantajat eivät saa tilittää rahoja yöaikaan. Lainapalvelun aukioloajan ulkopuolella jätetyt hakemukset käsitellään nopeasti saapumisjärjestyksessä palvelun aukioloaikoina eli klo 7-23.

Lainanmyöntökriteerit

Keskeisiä lainapäätökseen vaikuttavia tekijöitä ovat:

  • Ikä
    • Pikalaina eli 100 – 400 € lainaa voidaan myöntää henkilölle, joka on täyttänyt 18 vuotta. Limiittiluotto eli 2000 € lainaa voidaan myöntää henkilölle, joka on täyttänyt 21 vuotta.
  • Luottotiedot
    • Edellytämme hakijalta moitteettomia luottotietoja eli emme voi myöntää lainaa, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Luottotiedot hankitaan Suomen Asiakastieto Oy:n ja/tai Bisnode Finland Oy:n luottotietorekisteristä.
  • Luotonantajan muut luotonantokriteerit

Muihin luotonantokriteereihin kuuluvat muun muassa hakijan tulot sekä muut seikat, jotka voivat luotoantajan arvion mukaan vaikuttaa hakijan maksukykyyn ja siihen, voidaanko hakijalle myöntää lainaa.