Moni on tässä vaiheessa nauttinut suklaakonvehteja jo yli oman sietokykynsä. Jos olet yksi heistä ja pöydät notkuvat suklaata, voit tehdä muutakin kuin syödä niitä kyllästymiseen asti tai unohtaa konvehdit pöydälle pölyttymään.

Tee joulukonvehdeista kastike

Sulata suklaakonvehdit kastikkeeksi. Suklaakastike tuo täyteläistä lisämakua muun muassa kuumiin juomiin sekä jäätelöön.

Sulata kourallinen suklaakonvehteja vesihauteessa. Kun kaikki konvehdit ovat sulanneet, lisää joukkoon 0,5-1 dl kermaa. Kuumenna miedolla lämmöllä jatkuvasti hämmentäen, kunnes kastike on tasaista ja kaikki joulukonvehdit ovat sulanneet. Tarjoa kastike esimerkiksi kuivakakun kera tai kokeile jäätelön kanssa.

Me Naisten kyselyn mukaan joulukonvehdeista ja -karkeista eniten jää syömättä marsipaanitäytteisiä suklaita, liköörikonvehteja, Budapest-nougatia sekä ananaskonvehteja. Voit sulattaa kaikki kulhon pohjalle jääneet konvehdit yhdeksi tuhdiksi kastikkeeksi: vaikka makumaailma onkin niissä eri, saattavat ne täydentää toisiaan varsin maukkaalla tavalla kastikkeen muodossa.

Sekoita konvehteja taikinan täytteeksi. Ne vievät esimerkiksi mutakakun aivan uudelle ulottuvuudelle.

Piilota konvehdit leivonnaisiin

Voit lisätä suklaakonvehteja melkeinpä minkä tahansa makean leivonnaisen taikinaan. Konvehdit maistuvat yllättävän hyviltä esimerkiksi kuivakakkuun tai muffinssiin leivottuina. Rocky Road -tyyppisiin leivonnaisiin joulukonvehdit ovat kuitenkin liian notkeita.

Valmista suklaakonvehdeista jäätelöä

Helpoimmillaan suklaakonvehtijäätelö syntyy sulattamalla konvehdit kastikkeeksi ja sekoittamalla esimerkiksi vaniljajäätelön sekaan. Edistyneemmille kokkaajille suosittelemme leivontakirjailija Liisa Westerbergin suklaakonvehtijäätelöä. Se on makea, ihania yllätyksiä täynnä oleva vaihtoehto kaikille suklaakonvehdeille niiden perinteisessä muodossa kyllästyneille.

Ilahduta naapuria tai muista ystävää

Vaikka itse olisitkin jo kyllästynyt joulukonvehtien täyteläiseen makuun, kenties joku lähipiiristäsi herkuttelisi niillä mielellään. Jätä konvehtirasia yllätykseksi naapurin postilaatikkoon korttiterveisten kera tai vie tarjolle esimerkiksi työpaikan keittiöön. Voit myös kysellä, maistuisiko jollekin ystävällesi maukas jouluterveinen tai piipahtaa paikalliseen vanhainkotiin suklaarasian kera.

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia