”Millanen päivä sulla on huomen? Mul on normipäivä.”

Olisi jälleen uusi viikonloppu poikkeusaikana. Alkavatko ideat olla loppu ja ikuiset etätreffitkin jo kyllästyttää? Rajoitukset ovat monen mielestä jatkuneet jo todella pitkään ja ymmärrettävästi alkuinto etäilyyn alkaa olla tipotiessään. Me Lainastolla ymmärrämme, että nyt jos koskaan kotona olokin tuppaa helposti tylsistyttämään ja uudet ideat ajanviettotapoihin ovat enemmän kuin tervetulleita. Kokosimmekin peräti 20 kohdan kattavan vinkkilistan viikonlopulle poikkeusaikana, nappaa vinkit alta talteen ja vietä mahtava viikonloppu!

Älä tylsisty. Ota vinkit haltuun ja käy testaamassa mieluisimmat tai vaikka kaikki!

20 VINKKIÄ KORONA-AJAN VIIKONLOPPUUN

1.  Retkeily luonnossa piristää aina, suuntaakin retkelle lähimetsään.
Suosittelemme  lähimetsäilyä pikkutwistillä, nappaa mukaan vaikka kiikarit ja yritä bongata lähimetsästäsi mahdollisimman monta eri eläintä, lintua tai hyönteistä. Oma lähialue voi avautua aivan uudenlaisena kun katseen suuntaakin ylös puihin ja tarkkailee luonnon ääniä ja liikkeitä. Ottakaa vaikka kisa perheen kesken bongauksista.

2. Eikö huvita reippailla? Nauti silti ulkoilusta ja mene piknikille lähimetsään.
Useat ravintolat ovat tarjonneet takeaway brunsseja tai lounaita joten nappaa takeaway annos matkaan ja suuntaa piknikille takapihalle tai lähikalliolle. Hyvää ajanvietettä on myös taikoa mahtavat brunssieväät itse ja nautiskella niistä rauhassa luonnonhelmassa.

3. Lue kirja, jonka annat puolisosi tai perheenjäsenesi valita sinulle.
Puolison tai perheenjäsenen valitsema kirja on oiva keino laajentaa omia lukukokemuksia, sekä oppia samalla ehkä jotain uutta myös läheisestäsi. Saatat myös yllättyä positiivisesti ja kenties löytää myös itsellesi uuden suosikkikirjan.

4.  Matkusta museoon toiselle puolelle maailmaa virtuaalisesti.
Google on tehnyt tämän meille jälleen helpoksi ja he ovat keränneet Arts & Culture -alustalleen  yli 1 200 museota, joiden kokoelmiin pääsee tutustumaan virtuaalisesti ihan kotisohvalta käsin. Mukana on maailman tunnetuimpia museoita kuten mm. Guggenheim ja Eremitaaši Pietarista. Suomesta listalla on myös mukana Ateneum.

5. Nauti kulttuurielämyksestä, johon et normaalisti pääsisi.
Useat kansainväliset toimijat ovat ryhtyneet tarjoamaan virtuaalisia kulttuurielämyksiä ihmisille ympäri maailmaa ja nyt on oiva tilaisuus hyödyntää ne. Hyppää kulttuurimatkalle vaikka New Yorkin Met-oopperaan, joka tarjoaa päivittäiset livelähetykset sivustollaan. Tai oletko aina halunnut nähdä Broadway-musikaalin? Nyt sekin on mahdollista suoraan kotisohvaltasi, BroandwayHD-palvelun kautta.

6. Kokoa palapeli tai ratkaise vaikka se kaapissa pölyttyvä rubikin kuutio
Useilla meistä löytyy kaapista kotoa joku palapeli tai ehkä jopa se kuuluisa rubikin kuutio. Kokoakin nyt viikonlopun aikana palapeli tai ratkaise rubikin kuutio, tai ainakin yritä! Osa meistä saa tähän varmasti kulumaan useammankin tovin tai jopa päivän.

7.  Tartu vihdoin johonkin kodin ikuisuusprojektiin
Tartu härkää sarvista ja tee yksi lykätyistä kodin projekteista per viikonloppu. Sulata pakastin, siivoa kellarikomero, pese ikkunat tai siivoa vaikka vaatekaapit ja kerää kierrätykseen vanhat käyttämättömät vaatteet.

8. Aloita uusi sarja tuttavan suosituksesta
Kysy Facebookissa tai Instagramissa tuttaviesi suosikkisarjoja ja aloita sarjan maratonkatselu suosituksien pohjalta.

9. Aloita vihdoin lenkkeily tai pyöräily
Oletko lykännyt lenkkeilyharrastuksen aloitusta tai onko mummomankelisi pölyttynyt jo vuosia pyörävaraston perukoilla? Nyt on oiva aika kaivaa lenkkarit tai pyörä esiin ja suunnata lenkille. Juoksuharrastuksen voi aloittaa esimerkiksi vuorottelemalla kävelyä ja juoksua aina viiden minuutin ajan. Pyörällä voit suunnata vaikka retkelle hieman kauemmalle jäätelökioskille, jäätelö maistuu varmasti paremmalta pienen reippailun jälkeen.

10. Musisoi
Löytyykö nurkistasi kitara, nokkahuilu tai joku muu soitin, johon ei ole hetkeen koskettu? Nyt jos koskaan on aika opetella soittamaan, netistä löytyy paljon tutorial-videoita tähän tarkoitukseen ja esimerkiksi YouTubea kannattaa hyödyntää tässä. Mikä onkaan parempaa kuin yllättää sukulaiset seuraavissa sukujuhlissa musiikkiesityksellä?

11. Maalaa taulu
Itse tehty taulu on upea katseenvangitsija seinällä ja voittaa Ikean tusinataulut 100-0! Maalausvälineitä löytää nykyisin jopa marketeista ja tässä puuhassa on parasta, että vain mielikuvitus ja sinä itse olet tässä rajoittavana tekijänä. Päästä siis valloile sisäinen Picassosi, ja maalaa oma tulkintasi koronakeväästä, tai vaikka tulevan kesän haaveistasi ,kanvaasille.

12. Uudista huonekalu
Huonekalujen uudistaminen on loppujen lopuksi melko yksinkertaista puuhaa ja myös tähän on netti pullollaan ohjeita. Oletko alkanut nyt kotona ollessa kyllästyä vaikka keittiön tuoliesi väriin tai verhoiluun? Hyviä vinkkejä uudistuksiin ovat esimerkiksi tuolin istuinosan verhoilu tai vanhan tuolin maalaaminen ja hiominen.

13. Opettele kutomaan, virkkaamaan tai vaikka tekemään macrame-teoksia
Sosiaalinen media on pullollaan toistaan upeampia macrame-teoksia ja loppujen lopuksi niiden teko on todella simppeliä, kyse on vain solmujen tekemisestä. Myös kutominen, virkkaaminen ja muut kädentaidot ovat oiva tapa viettää aikaa ja haastaa itseään. Kaikkiin näihin löytyy materiaalit perusmarketista kauppareissun lomassa, ja ohjeet voi helposti napata netistä, esimerkiksi täältä: Macrame-amppeli , villasukat tai virkattu pannunalunen.

14. Joogaa ja meditoi
Nyt on oiva aika myös harjoitella rauhoittumista ja omien ajatusten nollaamista. Youtubesta voi helposti löytää yksinkertaisia joogatunteja tehtäväksi ihan oman olohuoneen lattialla.

15. Kuuntele musiikkia ja nauti siitä täysin rinnoin
Kaiva esiin vanhat cd-kokoelmasi tai etsi Spotifysta omat nuoruutesi suosikit ja uppoudu todella nostalgisiin muisteluhetkiin musiikin pariin.

16. Pelaa lautapelejä tai vanhoja videopelejä
Ota perheen kesken erä monopolia, Arvaa kukaa tai vaikka Labyrinttia. Kaiva esiin myös vanhat konsolipelit  ja uppoudu luvan kanssa pelien maailmaan.

17. Pelaa korttia – yksin tai yhdessä
Oletko unohtanut vanhat kunnon pelikortit? Jos taloudestanne löytyy useampi henkilö, ottakaa kunnon pelihetket ristiseiskaa tai vaikka marjapussia. Yksin pelatessa ei ole perinteisen pasianssin voittanutta.

18. Kirjoita
Yritä kirjoittaa omia ajatuksiasi ylös esimerkiksi runon muodossa ,tai onko ajatuksissasi herkullinen tarina, josta voisit aloittaa kirjoittamaan vaikka kokonaista novellia? Itse tehty runo tai novelli toimii myös mainiona lahjana myöhemmin.

19. Vedä kalsarikännit
Jos ei mikään muu kiinnosta tai auta, niin miten olisi vanhat kunnon kalsarikännit?

20. Lepää
Poikkeusaika on meille hyvä muistutus myös siitä, että elämän ei aina tarvitse olla niin hektistä ja täynnä jatkuvia ärsykkeitä ja aktiviteetteja. Toisinaan on myös syytä antaa keholle ja mielelle lepoa ja keskittyä akkujen lataamiseen. Vedäkin nyt hyvällä omalla tunnolla normaalia pidempiä yöunia ja päiväunia, tai vietä muuten rauhoittavia hetkiä ihan vaan omien ajatuksiesi parissa.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa