Pikkujoulukausi on juuri nyt kuumimmillaan. Ravintolat sekä muut juhlatilat täyttyvät kimalluksesta, naurusta ja leikkimielisestä tunnelmasta. Lisäksi lähes kaikki vaatekaupat ovat nyt täynnä paljettia, samettia ja muita juhlavia vaatteita. Runsaan valikoiman edessä saattaakin moni häkeltyä.

Kuusi vinkkiä pikkujoulupukeutumiseen

  1. Kiinnitä huomiota materiaaliin. Kauden trendikkäimmät asut on tehty sametista tai satiinista.
  2. Ylisuuret mallit ovat nyt erityisen muodikkaita.
  3. Valitse jalkaan sukkasaappaat tai -nilkkurit.
  4. Ylipukeutuminen on pikkujouluissa parempi vaihtoehto kuin alipukeutuminen.
  5. Kokeile ennakkoluulottomasti uutta ja poimi parhaat kauden trendeistä.
  6. Asusta näyttävillä koruilla, kengillä ja muilla asusteilla.

Pitsi on perinteisesti yksi pikkujoulukauden suosituimmista materiaaleista. Koska sametti oli syysmuodissakin jo nousussa, toimii se mainiosti pikkujouluasun materiaalina. ”Kaupoista voi löytää lähes minkä tahansa samettisen vaatekappaleen. Myös satiini on tehnyt paluun”, vinkkaa Emilia stailauspalveluyritys Tyylitoimistosta.

Värit ovat metallinhohtoisia ja eniten nähdään hopeaa tai glitteriä. ”Väreistä mainittakoon, että punainen ja sen eri sävyt on nyt erityisen trendikkäitä, mutta myös sinistä ja smaragdin vihreää löytyy paljon”, Tyylitoimistosta lisätään.

Juhlapukeutumisessa tänä kautena saatetaan nähdä pyjaman oloista asua, jossa housut ja paita ovat samaa kuosia ja materiaalia, usein satiinia. Kaikessa juhlapukeutumisessa väljät, jopa ylisuuret mallit ovat trendikkäitä eli jokainen varmasti löytää omalle vartalotyypille sopivan mallin. Muotoa asuun voi hakea vyöllä.

Jalkaan on muodikkainta valita sukkasaappaat tai -nilkkurit. ”Rohkeimmat juhlijat vetävätkin jalkaansa glitterisukkanilkkurit! Myös midikorolliset avokkaat ovat hyvä valinta”, Tyylitoimistosta kerrotaan. Myös sukat ovat iloinen juhla-asun piriste kylmään pohjolaan. Verkkosukat tai lurex-sukat voi huoletta pukea avokkaiden kanssa. Korut kuuluvat juhla-asuun ja suuret statement-korvakorut kruunaavatkin juhla-asun.

Työpaikan pikkujouluihin virallisempaa ylle

Vaikka työpaikka olisi astetta rennompi, on silti pikkujouluihin turvallisinta pukeutua tyylikkäästi. Vaatekaappiin vitsillä ostettu huumorisolmio tai esimerkiksi turhan paljastavat juhlavaatteet kannattaa säästää toisiin tilaisuuksiin. Poikkeuksia toki on ja sinä itse tunnet työpaikkasi pukukoodin parhaiten. Jos olet epävarma, kannattaa kysellä työkavereiden suunnitelmia pukeutumisen suhteen. Saat hieman näkökulmaa siihen, mitä valita ylle omasta vaatekaapista tai kaupasta.

Paljon riippuu myös siitä, onko kutsussa mainittu pukukoodia. ”Mikäli pukukoodia ei ole, on hyvä noudattaa juhlavaa pukeutumista. Juhlissa kannattaa mieluummin ylipukeutua kuin alipukeutua. Miehillä se voisi tarkoittaa tummaa pukua ja naisilla esimerkiksi polvimittaista mekkoa tai vaikka tämän hetken trendikästä housuasua. Mikäli tiedetään, että kyseessä on rennompi juhla, mies voi pukeutua pikkutakkiin ja siisteihin housuihin”, Tyylitoimistosta täydennetään.

Astetta rennommissa pikkujouluissa voi antaa myös meikin tai kampauksen säihkyä. Älä kuitenkaan laita askarteluun tarkoitettua glitteriä lähelle kasvoja, sillä se voi aiheuttaa ongelmia silmiin joutuessaan.

Pikkumustassa ei voi mennä pieleen

Naisille yksi varmimmista valinnoista on perinteinen pikkumusta tai esimerkiksi tyylikäs pitsi- tai samettimekko. Housut ja näyttävä toppi toimivat myös hyvin. Jos yleisilmeeseen haluaa lisää kimallusta, voi sitä tuoda korujen tai muiden näyttävien asusteiden avulla. Taidokkaasti tehty meikki tai upeat kengät tuovat oman kiinnostavan lisänsä pikkujoulupukeutumiseen.

Miesten juhlapukeutumisen parhaimmistoa on tietysti puku. Jos se tuntuu turhan viralliselta, voi pikkutakin yhdistää astetta rennompiin vaatteisiin, jopa farkkuihin. Voit toki kokeilla vaihtaa kauluspaidan tyylikkääseen, yksiväriseen T-paitaan tai valita jalkaan rennot tennarit. Myös se poistaa asusta turhaa jäykkyyttä.

Stailauksen ja tyylin ammattilainen kannustaa tekemään välillä myös rohkeampia valintoja. ”Suomalaiset ovat aika varovaisia juhlapukeutujia. Suurin osa pukeutuu työpaikan juhliin asiallisen juhlavasti. Mielestäni pikkujoulupukeutuminen voi olla astetta rohkeampaa ja pukeutumiseen voi hakea ennakkoluulottomasti sen hetkisiä trendejä. Kunhan muistaa, että vähemmän on aina enemmän. Esimerkiksi koko asukokonaisuuden ei tarvitse säihkyä ja loistaa, riittää että mekko on glitteriä”, Emilia Tyylitoimistosta kuvailee.

Kaveriporukan pikkujouluissa voi ottaa rennommin

Jos vietät pikkujouluja ystävien kesken, voit pukeutua työpaikan pikkujouluja rohkeammin tai lystikkäämmin. Asukokonaisuuden valitseminenkin saattaa olla huomattavasti helpompaa, sillä tunnet kaikki juhliin osallistuvat hyvin ja tiedät myös heidän tyylinsä. Toisaalta pukeutumiseen voi tuoda haasteita pitkä yhteinen historia: et ehkä halua pukea yllesi samaa asukokonaisuutta, jossa edustit viime vuoden pikkujouluissa sekä kenties jo niitäkin edeltävissä illanvietoissa.

Punainen huulipuna erottuu myös pikkujouluissa edukseen.

Luota myyjän ammattitaitoon pikkujouluvaatteita ostaessa

Jos suuntaat pikkujouluvaateostoksille, varaa siihen riittävästi aikaa, rahaa sekä sopivasti rentoa fiilistä. Onnistuneen asukokonaisuuden löytäminen saattaa viedä pitkän tovin, sillä harvoin koko pakettia löytää yhdestä kaupasta. Piipahda ostosten lomassa glögille, rentouttavalle lounaalle tai lasilliselle, niin selviät urakasta voittajana. Myös vaatekaapista jo löytyvä asu voi toimia loistavasti, kunhan asustat sen uudelleen näyttävillä koruilla, kengillä ja laukulla. Vanhaan asuun voi tuoda myös uutta ilmettä kauniin värisellä huulipunalla tai vaikka uudella hiustyylillä.

Uskalla luottaa myyjien ammattitaitoon ja kysy rohkeasti, onko valitsemasi koko oikea tai mitä tuotteita he suosittelisivat juuri sinulle. Saatat saada ideoita, jotka olisivat jääneet muuten kokonaan hyödyntämättä.

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia