Karmaisevaa kauhua halvalla

Muun muassa kurpitsalyhdyistä, kummituksista ja vampyyreistä tunnettua halloweenia vietetään tyypillisesti lokakuun viimeisenä päivänä ja sitä ympäröivillä viikoilla. Nyt onkin hyvä aika alkaa pohtia omaa halloween-asua ja sen toteuttamista. Hyvän asun muodostaminen voi onnistua jopa täysin ilmaiseksi omia vaatekaapin antimia luovasti hyödyntämällä. 

Tästä artikkelista löydät parhaat vinkit edullisiin halloween-asuihin, olit sitten menossa koulusi halloween-juhliin, aikuisten naamiaisiin tai naapureidesi ovelle pelottelemaan. Listasimme halpoja ja helposti toteutettavia asuja, joiden avulla saat juuri sopivasti kauhua halloweeniisi. 

Edullinen halloween-asu naisille

Meikkien luova käyttäminen halloween-asun ehostamiseen on kätevä ja edullinen vaihtoehto varsinkin, jos meikkipussi löytyy jo entuudestaan kotoa. 

Zombie-asun perustana toimii normaalia vaaleampi meikkivoide peite kasvoilla. Korosta silmiäsi mustalla tai harmaalla luomivärillä. Hyytävän lopputuloksen luomiseksi muista värjätä myös huulesi vaaleiksi. Jos haluat lisätä vielä asteen enemmän kauhua kasvoihisi, maskeeraa kasvoihisi haavoja käyttäen tekoverta. Tekoverta voit levittää myös vaatteisiisi. Kokoa tai kahta isompi kauluspaita sopii erinomaisesti zombie-lookiin.

Zombie-asu sopii erittäin hyvin halloween asuksi.

Helppo halloween-asu miehille

Jokaisen halloween-asun ei tarvitse olla suoranaisesti pelottava – myös hauskat asut ovat nimittäin kasvaneet osaksi halloween-perinnettä Suomessa. 

Roomalainen keisari on asu, jonka jokainen mies saa aikaan kotinsa antimista. Asun tekemiseen tarvitset lakanan, kukkia sekä viinilasin. Lakanasta voi tehdä antiikin Rooman aikaisen toogan ja kukista seppeleen päähän. Asun viimeistelee punaviinillä täytetty viinilasi. Tällä yksinkertaisella ja hauskalla asulla voit astua halloween-juhliin yhtä itsevarmana kuin roomalainen virkamies konsanaan. 

Katso videolta, miten voit itse tehdä toogan valkoista lakanaa käyttäen.

Hyytävä halloween-asu lapsille

Yhdysvalloista lähtöisin oleva perinne, karkki vai kepponen, on nykypäivänä Suomessakin tärkeä osa monien lapsien halloweenia. Lapsille on tärkeää, että kiertelylle lähtiessä oma asu vakuuttaa naapuruston perheet – täytyyhän omaan koriin saada täytettä! 

Muumio-asu on helppo, mutta ennen kaikkea vaikuttava asu, jonka käyttämisen jälkeen karkkia riittää koko loppuvuodeksi. Asun tekemiseen tarvitset vain harsokangasta sekä valkoista ja mustaa tai harmaata kasvomaalia. Harsokangas kieputetaan lapsen ympärille siten, että se peittää koko vartalon. Valkoisella kasvomaalilla luodaan kalman kalpeat, suorastaan hyytävän kylmät kasvot. Halutessaan silmien ympärykset voi vielä tummentaa mustalla tai harmaalla värillä.

Noita sekä muumio-asuiset lapset

Unisex-asuja oman kodin antimista 

Kummitusasu sopii kenelle tahansa, ja on ehkä helpoin sekä edullisin halloween-asu maan päällä. Jokaiselta nimittäin löytyy kotoaan vanhoja lakanoita, joiden uhraaminen voi mahdollistaa upean ja karmivan asun halloween-rientoihin. Ohje on yksinkertainen – aseta valkoinen lakana päällesi, merkkaa silmiesi kohdat, ota lakana pois päältäsi, leikkaa reiät merkkien kohdalle ja viimeiseksi – aseta lakana takaisin päällesi. Näin helposti syntyy yksinkertainen, mutta asiansa ajava kummitusasu. 

Kummitusasu sopii kaikille ja sellainen on hyvin helppoa tehdä.

Pankkirosvo on perinteinen halloween-asu, jonka toteuttaminen on varsin yksinkertaista. Asun toteuttamiseen tarvitset mustavalkoisen raidallisen paidan, mustan tussin, kangaskassin, mustat housut sekä pipon. Nämä asusteet saattavat löytyä jo valmiiksi omasta vaatekaapistasi. Kangaskassista saat teeman mukaisen piirtämällä kassiin euron tai dollarimerkin mustalla tussilla. Viimeisen silauksen asuun tekee musta silmät peittävä naamio!

Pankkirosvo

Tarvitsetko rahoitusta halloweenin rientoihin?

Haluatko sittenkin panostaa halloween-asuusi enemmän tai järjestää ystävillesi omat halloween-juhlat? Monet naamiaisasuja myyvät kaupat tarjoavat upeita asukokonaisuuksia, joilla erotut varmasti joukosta – nämä asut ovat kuitenkin usein todella kalliita. Myös halloween-juhlien järjestämiseen liittyy paljon kuluja, kuten teeman mukaiset koristeet ja tarjoilut.

Jos kaipaat lisäbudjettia halloweeniin, voimme Lainastolla auttaa. Tarjoamme 100-3000 euron jatkuvaa luottoa, Lainasto Ostosrahaa. Ostosraha on automaattisesti yhteydessä virtuaaliseen Mastercard-luottokorttiin, jolla voi tehdä halloween-ostoksia kätevästi suoraan verkossa. Nopeiden nostojen tekeminen luottokortilta pankkitilillesi onnistuu myös halloween-yönä! Lainaston virtuaalinen luottokortti ei sisällä erillisiä vuosi- tai kuukausimaksuja, eikä käyttämätön luotto aiheuta kuluja. Takaisin siis maksat kuluineen vain sen, mitä käytät. Tee minuuteissa sähköinen luottohakemus ja saa kortti käyttöösi jo tänään!

HAE LUOTTOA

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 % (marginaali 15 % + viitekorko 4,5 % – 01.07.2024-31.12.2024). Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia