Pikalaina pähkinänkuoressa

Pikalainat ovat suunniteltu nopeiksi rahoitusratkaisuiksi, jotka vastaavat äkilliseen rahantarpeeseen tehokkaasti.

Pikalainojen suosio rakentuu kolmen pilarin varaan – nämä pilarit ovat nopeus, vaivattomuus sekä vakuudettomuus. Pikalainoista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä pieniä lainoja, jotka ovat saatavissa nimensä mukaisesti pikaisesti suoraan tilille. Yleisesti pikalaina-termiä käytetään synonyymina perinteisille pikavipeille, mutta myös joustoluotot luetaan pikalainojen kategoriaan.

Kun vuonna 2010 pikalainat saapuivat Suomen lainamarkkinoille, pikalainan vuosikorko saattoi olla 2000%. Nykyään tilanne on täysin erilainen – pikalainojen nimelliskorot saavat lain mukaan olla korkeintaan 20 prosenttia.

Pikalainojen ohelle on ajan saatossa kehittynyt muita, monipuolisempia ja edullisempia rahoitusratkaisuja, jotka tuovat joustovaraa talouteesi. Tutustu Lainaston virtuaaliseen luottokorttiin eli Lainasto Ostosrahaan.

HAE LUOTTOA

Pikavippi vai joustoluotto?

Niin pikavippi kuin joustoluottokin ovat molemmat pikalainoja. Niitä yhdistää vakuudettomuus, nopeus sekä vaivattomuus. Se, mikä erottaa nämä kaksi lainatuotetta toisistaan, on niiden käyttötarkoitus.

Pikavippi on kertaluontoinen laina, jonka takia se sopii lyhytaikaiseen rahantarpeeseen, kuten yksittäisen hankinnan tekemiseen. Hakiessasi 300 euron pikavipin, saat heti 300 euroa kerralla tilillesi. Joustoluotto on puolestaan jatkuva laina, jonka takia se sopii parhaiten pidempiaikaiseen rahantarpeeseen, kuten oman talouden puskuriksi, lomakassaksi tai remonttisi rahoittajaksi. 300 euron joustoluoton hakiessasi saat käyttöösi 300 euron luottorajan, jolta voit tehdä nostoja tilillesi haluamasi mukaisesti.

Millaisiin tilanteisiin 300 euron pikalaina sopii?

300 euron pikalainaa haetaan yleensä silloin, kun rahaa tarvitaan heti tilille erilaisten arjen yllätyksien myötä. Esimerkiksi auton tai muun menopelin hajoaminen on yksi yleisimmistä rahantarpeen syistä. 300 eurolla voi rahoittaa myös esimerkiksi pienen lomamatkan. Tällä summalla ei toki pääse pidemmille matkoille, mutta muutamalla satasella voi jo rahoittaa esimerkiksi lyhyen risteilyloman tai muun pikaisen elämyksen piristämään harmaata arkea.

Huomaathan kuitenkin, että pikalaina ei sovi esimerkiksi toisten velkojen paikkaamiseen tai päihteiden käyttöön. Älä hae lainaa, jos et ole täysin varma takaisinmaksukyvystäsi. Lainan maksamatta jättäminen aiheuttaa asiakkaalle monenlaisia henkilökohtaisia seuraamuksia ja lainaa myöntävälle yritykselle luottotappion. Tässä tilanteessa lainantarjoaja joutuu ilmoittamaan maksuhäiriöstä luottohäiriörekisteriin, jolloin lainasi siirtyy perintään ja saat maksuhäiriömerkinnän.

Miten 300 euroa pikalainaa haetaan?

Pikalainaa hakiessasi et kohtaa paperisotaa – pikalainan hakemista varten tarvitset ainoastaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, mobiililaitteen sekä internet-yhteyden!

  1. Kirjaudu lainantarjoajan hakemusjärjestelmään verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
  2. Täytä hakemuksessa kysyttävät henkilö- ja taloustiedot ja vahvista ne lainantarjoaman suosimalla palvelulla hakemuksen yhteydessä.
  3. Lähetä hakemus ja odota hetki lainapäätöstä.

Huomaathan, että laina voidaan Suomen lainsäädännön mukaan siirtää pankkitilillesi vain 07-23 välisenä aikana. Halutessasi voit lähettää hakemuksen kuitenkin myös yö-aikaan.

300 euroa nettishoppailuun – Lainasto Ostosraha

Jos olet innokas nettishoppailija, Lainastolla on sinulle täydellinen rahoitusratkaisu. Lainasto Ostosraha on 100-3000 euron luotto, joka on automaattisesti yhdistetty virtuaaliseen luottokorttiin. Hakiessasi Ostosrahaa, saat siis käyttöösi oman virtuaalisen luottokorttisi henkilökohtaisella luottorajallasi. Luottokortilla voit luottorajasi puitteissa shoppailla tuhansissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä verkkokaupoissa.

Toki nettishoppailun lisäksi Lainaston virtuaalinen luottokortti sopii myös esimerkiksi arkisten laskujen tai kuukausiveloituksien maksamiseen. Virtuaaliselta luottokortilta voit myös tehdä nostoja nopeasti pankkitilillesi 24 tuntia vuorokaudessa.

Luottoerittely  
Luottosumma 300 €
Maksuaika 5 kk
Kulut 18,70 €
Yhteensä 318,70 €

Taulukossa esimerkki 300 euron Ostosrahan kuluista. Laskelmat ovat suuntaa antavia. Tarkat tiedot maksueristä näet luottoehdoita.

Miksi valita juuri Lainaston virtuaalinen luottokortti?

  • Ei vuosi- tai kuukausimaksuja
  • Läpinäkyvä ja edullinen hinnoittelu
  • Mahdollisuus tehdä nostoja heti tilille 24h
  • Nopea sähköinen luottohakemus
  • Luottopäätös minuuteissa 07-23 välisenä aikana
Ollessasi Lainaston Ostosrahan käyttäjä, voit maksaa laskuja sekä seurata omia korttitapahtumiasi ja jäljellä olevan luoton saldoa Omilta Sivuilta.
HAE LUOTTOA

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,00 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 427,20 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3 427,20 €, todellinen vuosikorko 28,48 %.

 

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa