Mikä on ”rahalaina”?

Rahalaina on kuluttajalle suunnattu lainamuoto, joka mahdollistaa rahallisen avun saamisen tilapäiseen tarpeeseen. Tavallisesti rahalainaa haetaan läheisiltä, pankilta tai joltain rahoitusyhtiöltä. Internetin myötä lainaaminen on kuitenkin muuttunut merkittävästi, tarjoten nopeamman ja helpomman tavan saada rahalainaa. Verkossa toimivat lainapalvelut tarjoavat vaivattoman tavan hakea lainaa, usein ilman monimutkaisia paperitöitä. Rahalainoiksi mielletään esimerkiksi asuntolaina, autolaina ja erilaiset kulutukseen tarkoitetut lainat sekä luotot.

Pieni rahalaina

Pieni rahalaina on suhteellinen käsite, mutta tässä artikkelissa pidämme pientä rahalainaa alle kahden tuhannen euron suuruisena. Mihin pieni rahalaina sitten soveltuu? Pieni rahalaina on hyödyllinen ratkaisu, kun tarvitset nopeasti rahaa pieniin välttämättömiin hankintoihin tai yllättäviin menoihin, kun palkkapäivään on vielä muutama päivä aikaa. Pieniä rahalainoja voi hakea helposti ja nopeasti verkosta, ja ne ovat tyypillisesti vakuudettomia, eli lainan saamiseksi ei tarvitse asettaa vakuuksia tai takaajia. Tämä tekee pienten lainojen hakemisesta varsin nopeaa ja vaivatonta.

Pienen rahalainan käyttökohteita voivat olla esimerkiksi:

  1. Ruokaostokset: Pieni rahalaina voi auttaa selviytymään yllättävistä ruokakuluista, kuten juhlien järjestämisestä tai ruokakaupassa käynnistä.
  2. Elektroniikka: Se voi auttaa kattakaan äkillisesti rikkoutuneen pesukoneen korjauskuluissa.
  3. Palvelut: Pieni rahalaina voi auttaa maksamaan yllättäviä laskuja, kuten hammaslääkärin tai autokorjaamon laskuja.

Virtuaalinen Visa-luottokorttimme sopii hyvin niin pienen kuin vähän suuremmankin ostoksen rahoittamiseen. Tarjoamme nykyaikaisen tavan maksaa verkossa ja kaupoissa turvallisuudesta tinkimättä. Käy tutustumassa Ostosrahaan tai siirry suoraan hakemukseen alla olevasta linkistä!

HAE LUOTTOA

Pieni rahalaina netistä

Jos läheisiltään ei syystä tai toisesta halua lainata rahaa, jäävät vaihtoehdoiksi rahalainan hakeminen pankista tai joltain rahoitusyhtiöltä. Pankissa käyminen ja lainasta neuvotteleminen ei tunnetusti ole nopein tapa saada rahalainaa. Nopein ja tehokkain tapa varmistaa lainansaanti on hakea sitä verkosta. Alle kahden tuhannen euron rahalainoja, joita kutsutaan kansankielellä myös pikavipeiksi, voi hakea helposti verkosta, kunhan seuraavat asiat löytyvät: näytöllinen älylaite, verkkopankkitunnukset ja toimiva verkkoyhteys. Nämä ovat vakuudettomia rahalainoja, ja niiden saaminen voi tapahtua erittäin nopeasti, joissain tapauksissa jopa minuuteissa!

Tämäntyyppiset pienet rahalainat ovat yleensä kerralla kokonaan myönnettäviä lainoja. Esimerkiksi, jos haet ja saat myönteisen päätöksen tuhannen euron rahalainasta, sinun tulee maksaa takaisin koko summa korkoineen ja kuluineen, vaikka huomaisit, että vähempikin olisi riittänyt. Pienenkin rahalainan hakijalta vaaditaan yleensä vähintään 18 vuoden ikää, säännöllisiä tuloja sekä puhtaita luottotietoja.

Äkilliset rahahuolet ovat harmillisia ja stressaavia. Joskus saattaa ilmetä tarvetta nopeasti saatavalle lainalle. Silloin voi olla perusteltua hakea netistä pientä rahalainaa. Kuva: Adobe Stock.

Suuri rahalaina

Suuri rahalaina on subjektiivinen käsite, jonka merkitys vaihtelee yksilöllisesti taloudellisen tilanteen, tarpeiden ja kokemusten mukaan. Jollekin tuhannen euron rahalaina voi edustaa suurta rahalainaa, kun taas toiselle kyseinen summa voi tuntua kohtuullisen pieneltä. Tämä riippuvuus tekee suuren rahalainan määrittämisestä haasteellista. Suuriksi rahalainoiksi voidaan luokitella esimerkiksi suurempaan hankintaan, kuten veneen ostoon otetut pankkilainat tai vakuudettomat kulutusluotot.

Suuri rahalaina voi olla tarpeellinen erilaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi suunniteltaessa suurempaa remonttia kotiin tai auton vaihtoa voi tarve suuremmalle rahalliselle panostukselle nousta esiin. Suuret rahalainat tarkoittavat usein myös pidempiä takaisinmaksuaikoja, mikä antaa lainanottajalle enemmän aikaa maksaa laina takaisin, mutta saattaa myös johtaa suurempiin kokonaiskustannuksiin korkojen kertyessä pidemmän ajan kuluessa.

Riippuen lainanmyöntäjästä, suurten rahalainojen vaatimukset voivat olla hyvin erilaiset. Esimerkiksi alaikäraja 18 ei välttämättä riitä kaikille lainanmyöntäjille. Lisäksi myöntökriteerit ovat hyvin todennäköisesti tiukemmat kuin pienissä rahalainoissa. Tämä johtuu siitä, että suuremmat lainat aiheuttavat lainanantajalle suuremman riskin, ja he haluavat varmistaa, että lainanottaja pystyy maksamaan lainan takaisin.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa