Kuluttajaluottojen sanasto – Lainasto

Pikavippi

Pikavippi on nopeasti saatava äkilliseen rahantarpeeseen tarkoitettu vakuudeton pieni lainatuote. Pikavippi on kertalaina, joten sillä voi paikata väliaikaista rahantarvetta. Pikavipin tyypillinen koko on noin 50-500 euroa ja takaisinmaksuaika kohtuullisen nopea.

 

Ensilaina

Ensilaina on asiakkaan ensimmäinen laina. Ensimmäisen lainan hakeminen vaatii aina tunnistautumisen pankkitunnuksilla.

 

Eräpäivä

Eräpäivä on maksun viimeinen päivä, jolloin maksu on maksettava, jotta vältytään viivästyskoron maksamiselta. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaisesti. Lainanottaja saa ilmoittamaansa osoitteeseen laskun, johon merkittyyn eräpäivään mennessä lasku tulee maksaa. Lainanottajalla on kuluttajansuojalain mukaisesti oikeus maksaa laina takaisin ennenaikaisesti, eikä siitä aiheudu lainanottajalle lisäkustannuksia. Lainaston luotoissa on mahdollista siirtää eräpäivää 14 päivää.

 

Kulutusluotto

Kulutusluotto käsittää kaikki lainat ja luotot, joita kuluttaja ottaa tavoitteenaan rahoittaa kulutus eli omat menonsa.

 

Laina

Laina on kattotermi, joka toimii yleisnimityksenä kaikille lainoille ja luotoille.

 

Lainaa pankkitunnuksilla

Lainastolta voi hakea luottoa verkkopankkitunnuksilla. Lainaston Ostosrahan hakemisen edellytyksenä on, että asiakkaalla on verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne käytössään.

 

Lainasumma

Tarvitsemasi lainasumma voidaan valita lainalaskurilla. Lainasummat ovat esillä myös Lainatuotteet –linkin takana. Lainasto myöntää 300-3000 euron suuruista luottoa – Ostosrahaa.

 

Luotto

Luotto tarkoittaa lainanmyöntäjän ja lainanottajan keskinäistä sopimusta, jonka perusteella lainanottaja saa rahaa käyttöönsä luottopalvelumme aukioloaikoina. Lainasto tarjoaa Ostosrahaa eli jatkuvaa vakuudetonta luottoa.

 

Ostosraha

Lainaston Ostosraha on vakuudeton jatkuva 300-3000 euron luotto, jonka nimelliskorko on 20%. Ostosraha on kytketty Lainaston Mastercard-luottokorttiin, jolla voi tehdä kätevästi ostoksia suoraan verkossa. Ostosrahaa voi nostaa kortilta myös suoraan omalle pankkitilille.

 

Luottokortti

Luottokortti on maksuväline, johon asiakas saa luottoa kortin myöntäneeltä yhtiöltä. Luottokortin avulla ostoksia voi tehdä jo ennen palkkapäivää ja maksaa takaisin myöhemmin – tuloja voi siis käytännössä kuluttaa ennen niiden saapumista.

 

Lainaston Mastercard-luottokortti

Lainaston virtuaalinen Mastercard-luottokortti on joustava apu arjen ostoksiin. Luottokortti on virtuaalinen ja automaattisesti yhteydessä Lainaston Ostosrahaan. Luottokorttimme on edullinen vaihtoehto, sillä se ei sisällä erillisiä kuukausi- tai vuosimaksuja.

 

Maksuohjelman muutos

Voit saada lisää maksuaikaa pikavippiin muuttamalla maksuohjelmaa.

 

Mobiilivippi

Mobiilivippi on tekstarilla haettava vakuudeton lyhytaikainen laina.

 

Nettilaina

Nettilaina on pienlaina, jota kuluttaja voi hakea täyttämällä täysin nettipohjaisen lainanhakulomakkeen. Nettilaina käsitteenä liittyy nimenomaan siihen, että lainaa haetaan internetissä olevan lainanantajan web-sivujen kautta.

 

Pienlaina

Pienlaina on lyhytaikainen laina, jonka ottamiseen ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Pienlaina on useimmiten myös lainasummana melko pieni.

 

Pikalaina

Pikalaina on nopeasti saatavissa oleva kulutusluotto. Pikalainan laina-aika on yleensä verrattain lyhyt.

 

Pikaluotto

Pikaluotto on lainatyyppi, joka toimitetaan tilaajan pankkitille välittömästi lainahakemuksen täyttämisen jälkeen lainapalvelun aukioloaikoina. Pikaluotto on synonyymi sanalle pikalaina – luotto perustuu lainanmyöntäjän ja lainanottajan sopimukseen velasta ja sen maksuehdoista.

 

Pikavippivertailu

Pikavippivertailusta voit helposti ja nopeasti verrata eri pikavippiyritysten tarjoamia pikavippejä.

 

Pikavippi 24h/7

Pikavippihakemuksia otetaan tyypillisesti vastaan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä. Pikavippejä ei kuitenkaan voida Suomen lainsäädännön mukaan maksaa tilille yöllä.

 

Ostosraha 24h/7

Lainastolta voi hakea Ostosrahaa 24 tuntia vuorokaudessa. Käsittelemme yöllä tulleet lainahakemukset heti lainapalvelumme avauduttua yhdeksältä aamulla niiden saapumisjärjestyksessä. Saatuasi positiivisen luottopäätöksen ja oman luottorajasi, voit tehdä nostoja luottorajaltasi suoraan käyttöösi 24h/7.

 

Takaisinmaksu

Lainan, pikavipin, luoton, vipin, pikalainan ja pienlainan takaisinmaksu tapahtuu aina sopimuksen mukaan lainantarjoajasta riippumatta. Laina on maksettava takaisin laskussa olevaan eräpäivään mennessä. Eräpäivän siirto tietyin ehdoin maksuvaikeuksien yllättäessä on Lainastolla myös mahdollista, lue lisää eräpäivän siirrosta.

 

Viestilaina

Viestilaina on tekstiviestillä haettava laina tai vippi.

 

Viivästyskorko

Viivästyskorko on korko, jonka velallinen joutuu maksamaan maksun viivästyessä yli sopimuksen edellyttämän ajankohdan eli jos maksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä. Tämä seuraamus pyrkii ohjaamaan velallista oikea-aikaiseen maksuun, mutta myös hyvittämään velkojaa viivästyksestä.

 

Vippi

Vippi on synonyymi sanalle pienlaina tai lyhenne sanasta pikavippi.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa