Harkitessasi lomalainan ottamista on hyvä pohtia, aiotko käyttää lainaa matkan puskurina vai rahoittaa sillä koko loman. Tämä päätös riippuu useista tekijöistä, kuten henkilökohtaisista taloudellisista olosuhteista. Artikkelissa jaamme vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään harkitun päätöksen, erityisesti kun valitset sopivaa lomalainaa.

Lomalaina puskuriksi vai koko loman rahoittamiseksi?

Harkitessasi lomalainan ottamista, tärkeää on pohtia, käytätkö lainaa puskurina vai haluatko rahoittaa koko lomasi sen avulla. Tämä päätös riippuu omasta taloudellisesta tilanteestasi ja matkan luonteesta.

Jos sinulla on jo säästöjä tai muita varoja matkaa varten, voit harkita lomalainan ottamista puskuriksi. Tällöin laina toimii turvana odottamattomien kulujen varalta tai mahdollistaa joustavampaa nautintoa lomallasi.

Lomalainalla voi rahoittaa myös koko loman. Kuitenkin suosittelemme harkitsemaan tätä päätöstä tarkasti. On mielestämme järkevää olla rahoittamatta koko lomaansa lainarahalla, vaan käyttää lainaa harkitusti osana lomabudjettia omien säästöjen lisäksi. Lomalainan avulla voit esimerkiksi kattaa lennot ja majoituksen, jos säästöissäsi ei vielä ole tarvittavaa summaa, ja et halua ohittaa edullista tarjousta. Näin lomalaina tarjoaa mahdollisuuden unelmien lomasi toteuttamisen ilman tarvetta odottaa säästöjen kertymistä. Muista kuitenkin arvioida huolellisesti oma taloustilanteesi ja varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin lainaehtojen mukaisesti.

Lomalainan avulla voit kattaa lomasi kustannukset joko osittain tai kokonaan. Muista kuitenkin, että lainan takaisinmaksu ei saisi aiheuttaa taloudellista stressiä tulevaisuudessa.

Vaihtoehdot lomalainalle: kertaluotto vai jatkuva luotto?

Kun harkitset lomalainan ottamista, sinun tulee ensin päättää, haluatko kertaluoton vai jatkuvan luoton. Kertaluotto on yksittäinen laina, jonka saat käyttöösi kerralla ja maksat takaisin sovitussa aikataulussa kiinteissä erissä. Tämä sopii hyvin tilanteisiin, joissa tiedät tarkalleen tarvitsemasi summan ja haluat selkeän maksusuunnitelman.

Toisaalta jatkuva luotto antaa sinulle mahdollisuuden nostaa rahaa tarpeen mukaan. Sinulle myönnetään tietty luottoraja, jonka puitteissa voit tehdä nostoja aina kun tarvitset lisää rahaa. Maksat vain käyttämästäsi summasta korkoa ja lyhennystä. Jatkuva luotto voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun et ole varma matkan kokonaiskustannuksista tai jos haluat pitää ylimääräistä rahoitusvaihtoehtoa avoinna myös muille menoille. Useita nostoja mahdollistavia jatkuvia luottoja kutsutaan myös usein joustoluotoiksi.

Kuittaa lennot luottokortilla

Jos unelmasi lomakohteen lentoliput ovat tarjouksessa, mutta säästösi eivät vielä riitä, voit turvautua myös virtuaaliseen luottokorttiin. Lainaston Visa-luottokortti on luotettava ja joustava maksuväline, jonka käyttöönotto onnistuu minuuteissa hakemuksen jättämisestä.

HAE LUOTTOA

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.

Lomalainojen vertailu ja valintakriteerit

Kun olet hahmottanut lomalainan vaihtoehdot, on tärkeää tehdä vertailua eri lainojen välillä. Tämä auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen omiin tarpeisiisi. Lomalainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin tekijöihin:

1. Korko: Vertaile eri lainantarjoajien tarjoamia korkoja ja pyri löytämään mahdollisimman kilpailukykyinen korkotarjous.

2. Takaisinmaksuaika: Arvioi oma taloudellinen tilanteesi ja valitse takaisinmaksuaika, joka sopii sinulle parhaiten.

3. Lisäkulut: Selvitä mahdolliset lisäkustannukset, kuten avaus- tai tilinhoitomaksut, ja ota ne huomioon lainan kokonaiskustannuksissa.

4. Joustavuus: Tutki myös lainan joustavuutta esimerkiksi ylimääräisten lyhennysten tai maksuvapaiden kuukausien suhteen.

Lisäksi voit hyödyntää vertailusivustoja ja -palveluita, jotka auttavat sinua löytämään parhaat lomalainatarjoukset yhdellä kertaa. Vertailun avulla voit tehdä tietoisen päätöksen ja valita sinulle sopivimman lomalainan.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa