Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Koulujen syyslomaa vietetään lokakuun loppupuolella joko viikolla 42 tai 43. Lomailu on ihanaa, mutta osalla aika saattaa käydä jopa pitkäksi. Silloin ovat hyvät lomavinkit tarpeen.

Syysloma on siitä metka juttu, että sitä ei ole määritelty lainsäädäntöön, vaan käytännössä kunnat voivat päättää itse syysloman pituuden sekä ajankohdan. Monissa kunnissa syysloma kestää vain päivän, toisissa pari päivää. Olipa pituus mikä tahansa, on tämä lokakuulle ajoittuva loma oivallista aikaa rentoutumiseen sisällä ja ulkona. Lomailla voi reissun päällä tai ihan kotona: pääasia, että loma on juuri toiveiden mukainen.

”Mitä tehdä lomalla”, miettii moni

Arkemme on usein varsin aikataulutettua ja paikoitellen jopa kiireistä: on töitä, opiskeluja ja harrastuksia. Kun loma sitten vihdoin tulee ja tauottaa menoja, voi aika käydä helposti pitkäksi. Silloin on hyvä hetki kaivaa Lainaston laatima vinkkilista esiin ja toteuttaa ideoista vaikkapa jokainen.

Tee retki omaan kotiin

Telttailu on mahtava elämys. Aina ei tarvitse lähteä edes pitkälle, sillä hauskaan retkeilytunnelmaan pääsee kiinni vaikkapa lastenhuoneessa, olohuoneessa tai parvekkeella leiriytyessä. Jos nukut ulkona, varaa riittävästi lämmintä, sillä jo näin lokakuussa on öisin yllättävänkin viileää. Nappaa mukaan riittävästi eväitä, sopivaa lukemista ja taskulamppuja.

Katso lähiseutua turistin silmin

Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka tekevät matkoja juuri sinun kotikaupunkiinsi. Unohda siis ennakkoluulot ja rutiinit: ota suunnaksi samat kohteet, jotka puhuttelevat kaupungissasi vierailevia turisteja. Koska olet viimeksi käynyt esimerkiksi sinua lähellä olevassa museossa, korkeita arvioita Tripadvisorissa keränneessä ravintolassa tai vaikkapa oman alueesi luontokohteessa? Ota kamera mukaan ja eläydy turistikierrokseesi täysin.

Vertailkaa sokkona makuja

Pelatkaa peliä, jossa yhden on aina kerrallaan tunnistettava tuttuja makuja silmät huivilla sidottuina. Aloittakaa helpoista ja siirtykää hiljalleen vaikeampiin. Kuinka hyvin tunnistat esimerkiksi korianterin, basilikan, ketsupin tai vaikkapa luumun? Jos ne ovat liian helppoja, yhdistelkää paria ainesosaa ja tehtävänä on tunnistaa ne kummatkin.

Suunnitelkaa tulevia lomia

Kerää pöydälle nippu lehtiä, sakset, liimaa ja kartonkia. Pyydä jokaista perheenjäsentä leikkaamaan itselleen mieluisia kuvia ja liimaamaan niitä kartongille. Tehtävänä on suunnitella unelmien kesäloma. Kun sävelet ovat selvät sen suhteen, voitte alkaa suunnittelemaan tulevaa lomaa täsmällisemmin.

Suunnatkaa eväsretkelle

Arjen aikataulutus on usein sen verran hektistä, että retkeily vaikkapa omaan lähimetsään saattaa tuntua turhankin vaativalta urakalta. Lomalla on onneksi toisin! Pakkaa reppuun maukkaat eväät, pukekaa lämpimästi ylle ja suunnatkaa vaeltelemaan lähellä sijaitsevaan metsään, luontopolulle tai vaikkapa kansallispuistoon. Täältä löydät mainioita retkikohteita läheltä sinua.

Leivo jotain ihan uutta

Moni kangistuu helposti rutiineihin: ruoaksi tehdään jotain tuttua ja helppoa, samoin leipomukset ovat yleensä niitä perinteisiä, jopa jo suvussa pitkään kulkeneita reseptejä. Mitäpä, jos kokeilisit nyt rohkeasti jotain uutta? Nappaa käsiisi keittokirja ja päätä, että kokeilet siitä jotain sellaista reseptiä, joka on sinulle täysin vieras. Saatat yllättyä lopputuloksesta positiivisesti.

Kokeile vierasta harrastusta

Oletko koskaan käynyt uimassa merivedessä loppusyksyllä, tehnyt porrastreeniä tai esimerkiksi täyttänyt sudokuja? Lomalla kannattaa hakeutua jonkin vieraan lajin pariin, sillä saatat ihastua ikihyviksi. Jos et innostu, tulipa ainakin tehtyä ja kokeiltua jotain aivan uutta.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.