Kiinnostaako kulutusluotto? – Lainasto

Kun haluat toteuttaa haaveita tai arki yllättää menoerällä, on kulutusluotto yksi ratkaisu talouden ylläpitoon. Se tuo helpotusta niin remontointiin, autonkorjauskuluihin kuin vaikkapa matkasuunnitelmiin.

Sata ja yksi syytä kulutusluottoon

Syitä kulutusluoton ottamiseen on monia. Usein niille on yhteistä lisärahan nopea tarve – esimerkiksi auto jättää tielle, perheen lemmikkieläin sairastuu, kodinkone sanoo sopimuksensa lopullisesti irti tai koti kaipaa kipeästi remonttia. Toisaalta lähestyvä lomakausi saattaa nostattaa matkakuumeen niin kovaksi, että reissuun on päästävä ja laadukas hotelli houkuttelee enemmän kuin budjettilomailu reppu selässä. Kulutusluotto on tällöin mainettaan parempi, varteenotettava ratkaisu.

Jo yli miljoonan valinta

Yksi tavallisimmista kulutusluottomuodoista on erikseen haettu luotto. Finanssialan julkaisun mukaan joka neljännellä suomalaisella on jokin kulutusluotto eli noin 1,1 miljoonalla suomalaisella. Yleisimmin sen valitsevat 35–65-vuotiaat. Huhtikuussa 2017 kotitalouslainoista oli kulutusluottoja 14,7 miljardia euroa*.

Lainan suuruus ja kesto yksilöitävissä

Lainaston myöntämä Kulutusluotto on 2 000–5 000 euron kokoinen kertalaina. Sen saa 1–3 vuoden maksuajalla. Kuukausittainen nimelliskorko on 3,43 %, jolloin vuosittaiseksi nimelliskoroksi muodostuu 41,16 %. Todellinen vuosikorko riippuu luoton ja takaisinmaksuerien määrästä. Esimerkiksi 5 000 euron lainalle 36 kuukauden maksuajalla kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 67,13 %.

Luotto voidaan myöntää 22 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka täyttää muutamat ehdot: hänen tulee muun muassa asua vakituisesti Suomessa, olla luottokelpoinen ja hoitanut raha-asiansa hyvin. Tarkempiin lainaehtoihin voit tutustua lukemalla Lainaston lainaehdot.

Varmista todellinen maksukykysi

Kulutusluottoa harkittaessa on hyvä miettiä omaa taloutta realistisesti. Luotettavat toimijat varmistavat aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn. On sekä asiakkaan että luotonmyöntäjän etu, että lainalyhennykset sopivat omaan kuukausibudjettiin rasittamatta sitä liikaa. Siksi tulotietojen vahvistamisen tulisi kuulua vastuullisten luotonantajien luotonantokäytäntöön.

Yksi toimiva idea oman lainanhoitokyvyn selvittämiseksi on listata kaikki toistuvat menot, kuten asumiskulut, puhelin- ja nettiliittymät sekä muun muassa ruokaan, autoon tai muuhun liikkumiseen, harrastuksiin ja vaatteisiin joka kuukausi menevä summa. Laske ne yhteen ja vähennä summa kuukausittaisista tuloistasi. Näin toimimalla saat tietoosi summan, jonka voit käyttää muun muassa lainanlyhennyksiin.

Helppo hakea, nopea saada

Kiinnostuitko kulutusluotosta? Voit hakea sitä vaivattomasti täältä. Lainahakemuksen tekeminen on nopeaa: lainapalveluun tunnistautuminen ja lomakkeen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen pyydämme sinua vahvistamaan tulotietosi ja lähettämään hakemuksen. Hakemuksen käsittely vie vain noin 5–15 minuuttia, jonka jälkeen rahat siirtyvät tilillesi lainaehtojen täytyttyä. Mutkatonta, eikö totta?

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.

*Lähde: Suomen Pankki

Ostosraha

Mastercard logo

Virtuaalinen Mastercard-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa