Halloween on kenties vuoden hurjin, jännittävin ja samalla kiehtovin juhla. Jos haluat viettää sitä tyylillä, järjestä ystävillesi ja muulle lähipiirillesi kaikkien aikojen halloween-kekkerit. Ohjeillamme onnistut varmasti.

Noidat, kurpitsat, kummitukset ja muut katukuvasta poikkeavat hahmot ovat tuttuja näkyjä halloweenina. Koska yhteinen ajanvietto on aina hyvä idea, kannattaa järjestää halloween-juhlat ja kutsua paikalle kaikki leikkimieliset kaverit. Nappaa talteen helpot vinkkimme ja lähetä kutsut menemään jo tänään!

Pitäydy teemassa ja uskalla olla rohkea

Halloweenina voi vähän hullutella, joten suunnittele juhlat jännittäväksi kokonaisuudeksi kaikkea kauhuteemaan sopivaa. Suhteuta juhlat kutsuttujen mukaan: esimerkiksi lapsille järjestettyjen halloween-juhlien tulisi olla huomattavasti maltillisemmat kuin aikuisista koostuvan kaveriporukan juhlien.

Halloween-juhlat:
Järjestäjän muistilista

  • Ole rohkea
  • Panosta somistuksiin ja musiikkiin
  • Leivo jotain jännittävää
  • Ripottele halloween-yllätyksiä pitkin asuntoa

Valmista halloween-kurpitsalyhty

Käy hakemassa torilta tai ruokakaupasta mahdollisimman iso oranssi kurpitsa ja koverra sisus pois suuren veitsen sekä esimerkiksi kauhan tai ison lusikan avulla. Tee kurpitsaan silmät ja suu: mitä ilmeikkäämpi kurpitsa, sitä parempi.

Jos valitsit syötäväksi tarkoitetun kurpitsalajikkeen, voit hyödyntää sisuksen muun muassa kurpitsapiirakassa tai keitossa, kokeile myös sämpylätaikinassa tai osana pannukakkua. Siemenet voi puolestaan huuhtoa, valuttaa ja paistaa öljyssä. Paahdetut siemenet tuovat rouskuvan lisämausteensa esimerkiksi sämpylöihin tai vaikkapa keiton höysteeksi. Katso täältä maukkaita kurpitsareseptejä.

Kurpitsalyhty on yksi perinteisimmistä halloween-koristeista. Voit valaista sen perinteisellä kynttilällä tai led-kynttilällä.

Tee oma halloween-soittolista

Hurjissa juhlissa soi tietysti hurja, juhlateemaan sopiva musiikki. Laadi oma soittolista esimerkiksi Spotify-sovellukseen tai YouTubeen. Hyviä ideoita saat kauhuelokuvien soundtrackeista. Voit myös valita muuta dramaattista musiikkia: pääasia, että tunnelma on hivenen painostava.

Panosta asuihin

Laadi juhlillesi pukukoodi eli pyydä vieraita pukeutumaan juhlan teeman mukaan. Jos vieraasi ovat kilpailuhenkisiä, kerro jo kutsussa, että paras pukeutuja saa palkinnon. Palkintoa ei kannata paljastaa vielä kutsua lähettäessä, sillä pieni mysteeri lisää juhlien jännittävyyttä.

Kaipaatko vinkkejä Halloween-asuvalinnoissa? Löydät niitä lukemalla artikkelimme: Parhaat halloween-asut edullisesti ja helposti.

Leivo maukkaita halloween-yllätyksiä

Koska halloween on aivan erityinen juhla, tulee myös tarjoilujen olla melkeinpä shokeeraavia. Käytä mielikuvitustasi ja hulluttele. Keksi pöydän antimille villejä nimiä, värjää muun muassa täytteet ja sokerimassat elintarvikevärillä tai vaikkapa lakritsilla mustaksi ja painele esimerkiksi ohuista lakritsitangoista hämähäkin jalkoja muffinsseihin. Viimeistele makuelämys halloween-kakulla.

Sisusta koti juhliin sopivaksi

Tuo kotiisi juhlien ajaksi paljon teemaan liittyviä somisteita. Kynttilällä tai led-kynttilällä varustetut kurpitsalyhdyt voit sijoittaa jo oven ulkopuolelle, eteiseen voit puolestaan virittää esimerkiksi tekohämähäkinseittiä, hallaharsoa sekä luuranko- ja noitakoristeilta. Valmiita koristeita löydät askartelukaupoista sekä naamiaistavaraa myyvistä liikkeistä. Jos virtaa riittää askarteluun, syntyy iso hämähäkinseitti oksista, narusta ja rautalangasta yllättävän vikkelästi.

Jos et nauti askartelusta, löydät kaupoista valmiita halloween-koristeita. Asettele tekohämähäkkejä esimerkiksi lavuaarin reunalle tai valkoiselle pöydälle.

Somista myös yllättävät paikat

Hyvissä juhlissa on aina tilaa myös yllätyksille. Somista sen takia myös esimerkiksi kylpyhuone, sillä harva vieras välttämättä osaa odottaa myös sen olevan somistettu teeman mukaisesti. Värjää vessanpytyn vesi punaiseksi vesivärillä, askartele hanasta hurja hämähäkki muun muassa mustien askartelupunosten, kartongin ja liimattavien silmien avulla. Kattoon voit ripustaa isoja hämähäkkikoristeita, jotka saat tehtyä helposti styroxmunan, huovutusvillan sekä askartelupunosten avulla. Leijailevia kummituksia varten tarvitset puolestaan styroxpalloja, mustaa askartelumaalia tai mustan tussin sekä helmastaan revityn puuvillaharson. Lisää hyviä halloween-askarteluideoita saat Sinelliltä.


Apua rahoitukseen voit hakea Lainastolta

Jos kaipaat lisäbudjettia vaikkapa Halloween-juhlien suunnittelussa, voimme olla ehkä avuksi. Olemme yhdistäneet aiemmat tuotteemme pikavipin ja joustoluoton uudenlaiseksi luotoksi, jossa korostuu molempien vahvuudet.

Lainasto Ostosraha on virtuaalisella Visa-luottokortilla varustettu maksimissaan 3000 euron luotto, joka mahdollistaa turvallisten verkko-ostosten tekemisen muutaman napin painalluksella. Hinnaltaan se on kilpailukykyinen ja kulkee mukana puhelimessa minne ikinä menetkin.

HAE LUOTTOA
Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa